lesbianpurpleflag
If u want the rainbow then you gotta put up with the rain...
Lista Forumurilor Pe Tematici
lesbianpurpleflag | Reguli | Inregistrare | Login

POZE LESBIANPURPLEFLAG

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lutsen
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 48 ani
lesbianpurpleflag / Purple love / Există diferență īntre: a iubi și a fi īndrăgostit?? Moderat de Știulete, Cota_2000, Lili_Shanti, NaNa, asimplewoman, giababyTM, saphir
Autor
Mesaj Pagini: 1
Fantabulous
Junior

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 77
deci eu sunt de parere ca da..este diferenta..nu prea le am in ale explicatului de gen....

_______________________________________
life is music, play it louder!

pus acum 13 ani
   
micutza
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 134
si care e diferenta?

_______________________________________
A day without you is a lost day...

pus acum 13 ani
   
Fantabulous
Junior

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 77

micutza a scris:

si care e diferenta?

eu iubesc,nu mai am nevoie de nimeni altcineva,faptul ca am pus intrebarea asta nu inseamna ca ma indoiesc de ceea ce simt......stiu foarte bine ce simt ....te iubesc micutzo......



a fi indragostit inseamna inceputul....doar niste fluturasi in stomac,emotii,entuziasm si curiozitate pentru o anumita persoana...daca treci de aceasta etapa eu sunt de parere ca ajungi la iubire:esenta vietii noastre...


_______________________________________
life is music, play it louder!

pus acum 13 ani
   
11
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 201
eu cred ca nu e nicio diferenta. uneori ai impresia ca e diferenta, dar de fapt nu e. asta e parerea mea...

_______________________________________
I felt you in my legs before I ever met you

pus acum 13 ani
   
micutza
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 134
si eu mi-am pus intrebarea asta..doar k nu am elucidat inca misterul

_______________________________________
A day without you is a lost day...

pus acum 13 ani
   
Lili_Shanti
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1431
Din punctul meu de vedere nu e nici o diferenta.

pus acum 13 ani
   
Cota_2000
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 347
cred ca e dupa cum simte fiecare. eu ma indragostesc cel mai des fulgerator...dar s-a intamplat sa fie si dupa o perioada mai lunga...2-3 saptamani. Si cred ca diferente sunt intre a fi indragostit si a iubi. In cele mai frecvente cazuri iubirea apare cand relatia dintre persoana indragostita si cealalta persoana se schimba sub diferite aspecte...fie incep o relatie adevarata...si usor usor sentimentele se solidifica.."urca din stomac in inima))" ...sau chiar daca nu incepe o relatie intre cele 2 persoane...sentimentele evoulueaza de la sine deoarece sentimentul de a fi indragostit este foarte comsumptiv...arzi la foc incins...si abia apoi incepi sa fii mocnit mocnit; stii..cand te gandesti la o persoana faci inevitabil o oarecare conexiune cu ea, cand te gandesti cu intensitate si des la persoana respectiva ea ii va parea sufletului tau mult mai cunoscuta decat este ea in mod obiectiv..mai bine zis vizibil..si sentimentul de iubire inseamna si asta...o legatura invizibila puternica cu altcineva...numai ca, vezi? putem construi un intreg univers asa in interiorul nostru...iar raportarea la realitate poate fi dureroasa. aici ii dau dreptate lui camil petrescu(?) cand spune ca iubirea e un proces de autosugestie.
daar...nu stim noi cine/ce suntem noi....si noi dam definitii iubirii?  )))) imi place definitia iubirea este dumnezeu...si dumnezeu este iubire...wow ce descoperire...deci care pana la urma ce este? cuvinte cuvinte..
insa  iubirea nu urmeaza neaparat indragostirii... pur si simplu...poate fi o puternica atractie sexuala (exista persoane cu magnetism sexual foarte intens), si poti deveni chiar "obsedat" de persoana respectiva...sa te gandesti la ea frecvent pentru ca tu ai o neimplinire exact in domeniul in care ea pare ca poseda tot ceea ce tie iti lipseste.. dar asta nu inseamna iubire; de cele mai multe ori nu constientizezi motivul...si zici...m-am indragostit iremediabil!...dar nu-i asa...pentru ca in acelasi timp te poti indragosti cu adevarat de cineva si incet incet vei uita acea obsesie pe care nici nu vei mai simti nevoia sa o clasifici ca o "indragostire" neevoluata...ci stii ca a fost o atractie de moment, o slabiciune a ta, o fascinatie efemera...
si nu vreau sa fac comparatie intre a iubi si a fi indragostit...copilul din mine zice ca inceputurile sunt frumoase...batranul din mine spune ca roadele apar la sfarsit..


pus acum 13 ani
   
Anchy
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 918
da, zic ca exista diferenta.

nu trebuie neaparat sa iubesc persoana de care sunt indragostita.


_______________________________________
Women who behave never make history

pus acum 13 ani
   
Tara
Vizitator



Andrei PLEŞU spune ceva foarte interesant:

Despre iubirile fericite

Se vorbeşte foarte mult despre iubire. Cu o unanimitate uneori suspectă. Toţi sīnt de acord că iubirea e un lucru (foarte) mare, că e rostul şi īncununarea oricărei vieţi, că rotunjeşte şi justifică totul. Toţi ştiu citate celebre, poveşti de dragoste celebre, toţi recită, la o adică, capitolul 13 din prima epistolă către Corinteni, sau, dacă sīnt mai „umblaţi“, pasajul din Paradisul lui Dante despre amorul care „move il sol e l’altre stelle“. Cīnd se vorbeşte despre iubire, īmbujorarea lirică şi surīsul sublim sīnt de rigoare. Problema este că mai toţi, oricītă literatură, filozofie şi mistică ar invoca, se gīndesc, īn fond, la cīte o poveste romantică de tinereţe, la Mărioara sau la Ionică, la o trăire privată, parcursă exoftalmic, īn transă.

Pīnă la un punct, e normal să fie aşa. Fără experienţa nemijlocită a īndrăgostirii, fără episodul, uneori lunatec, al pierderii de sine īn silueta celuilalt, iubirea rămīne o abstracţiune. Accesul direct la „amorul sacru“ e rar. Abordabil şi distribuit „democratic“ e „amorul profan“: afectul imediat, incendiul lăuntric, inflamaţia dulce a minţii şi a corpului. Nu se poate delimita pieziş īntre eros şi agapé. Īn firea ambiguă a omului „căzut“, ele se īntrepătrund euforic, uneori primejdios, alteori īn chip salutar.
Şi totuşi, idolatria iubirii, retorica facilă a unei siropoase giugiuleli cosmice, nu sīnt de natură să lămurească nici termenul, nici trăirea īn sine. Din cīnd īn cīnd măcar, trebuie să vorbim despre iubire „la rece“, oricīt de mult am leza, prin asta, „tribul“ patetic al Emmei Bovary. Din cīnd īn cīnd, trebuie să punem la īndoială gata-făcutul temei, poncifele ei şi chiar febrele proprii.

O primă tentativă de eliberare din plasa subīnţelesurilor de duzină ar putea fi demontarea unui binom care parazitează de secole – a demonstrat-o Denis de Rougemont – spiritul european: binomul iubire-dramă. Cultura europeană a creat, īntr-adevăr, de la Tristan şi Isolda īncoace, un model erotic destrămător: iubirea e pasiune, deci suferinţă, deci nefericire. Ea se asociază cu irealizabilul şi, īn cele din urmă, cu moartea. Īn termenii lui de Rougemont, „iubirea fericită nu are istorie“. E anonimă şi mută. „Vocale“, memorabile, exemplare sīnt marile eşecuri amoroase, neīmplinirea, imposibilul.

Mitul acesta, care are īnălţimile sale literare, dar şi trivialităţile sale caragialeşti (Miţa Baston, „singură şi ambetată“) continuă să fie un reper al multor poveşti de iubire. Īmpotriva lui, ar fi de reflectat dacă nu cumva iubirea adevărată nu se califică drept „adevărat㓠tocmai īn măsura īn care provoacă fericirea protagoniştilor, īn măsura īn care e resimţită ca o īmplinire fără breşă, fără sincope, regrete şi amărăciuni. Iubirea adevărată e o experienţă a bucuriei īmpărtăşite şi ea iradiază, ca atare, īn īntregul spaţiu din jurul său. Evident, nu am īn vedere placiditatea bovină a unei nesimţiri īn doi, nu cred īn utopia unei exaltări de fiecare clipă, sau īn convieţuirea paradiziacă, īn care totul e roz, adorabil, ireproşabil. Vreau doar să spun că dacă o īntīlnire de dragoste devine prea complicată, dacă emoţia, farmecul şi plăcerea se umplu, dintr-un motiv sau altul, de cearcăne, ceva īn măruntaiele acestei īntīlniri e pe cale de a se deteriora. De asemenea, dacă frumuseţea īntīlnirii se cuplează cu nefericirea masivă a altora. O mare iubire care sfīrşeşte prin a ruina cariere, caractere, vieţi e o iubire mai curīnd strīmbă şi are puţine şanse de happy end. Sintagme de tipul „sīnt īndrăgostit fără speranţă“, „sīnt īndrăgostit şi mă simt vinovat“, „sīnt īndrăgostit şi nu mai sīnt bun de nimic“ n-au ce căuta īn vocabularul iubirii. Iubirea adevărată e creatoare, mobilizatoare, restauratoare. E tonică, simplă, vitală. Amărăciunile, neīncrederea, infernul geloziei, suspiciunile mărunte, spaima de viitor şi tot alaiul de indispoziţii cotidiene care confiscă uneori, inflaţionar, viaţa cuplului sīnt preliminarii şi semne ale ratării. Iubirea fericită este, dimpotrivă, un corelativ al reuşitei umane, o binecuvīntare care īmbogăţeşte şi īnfrumuseţează inventarul destinului pămīntesc. Fericirea se multiplică, atunci cīnd e atentă la fericirea partenerului, iar fericirea cuplului aşază asupra īntregii comunităţi un cer mai curat şi mai hrănitor.

Ştiu foarte bine că descrierea de mai sus nu se potriveşte tuturor iubirilor, că iubirile fericite nu se īntīlnesc pe toate drumurile (deşi sīnt sigur că ele sīnt mai numeroase decīt ne īnchipuim). Dar iubirile nefericite ar trebui şterse din registrul iubirii: admit că ele sīnt curente, aproape inevitabile şi că īşi au nimbul lor de tragism şi de respectabilitate. Nu sīnt īnsă iubiri adevărate: sīnt doar teribile probe existenţiale, provocări tainice ale sorţii, materie primă pentru o eventuală soluţie de īnţelepciune. Iubirea adevărată e fericire pe termen lung, sau nu e deloc. Aşa ceva nu există? Bine. Atunci nu există iubire adevărată.


pus acum 13 ani
   
asimplewoman
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 534
tara, ma pui mereu in dificultate...daca ai sintetiza textele astea ar fi minunat...vb. din p.m.d.v...la cat am de citit in paralel, textele aste ma epuizeaza aproape...si risca,cred sa ramana si necitite ad-integrum...

o iubire e cu atat mai fericita cu cat e mai chinuita, parerea mea pe scurt.


_______________________________________
Nu sunt cu nimic mai presus de nimeni. Sunt muntele intreg de slabiciuni.

pus acum 13 ani
   
juliet
Membru Senior

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2064




_______________________________________
'Cause nothing's changed
I'm wiser, its true, but nothing's changed
(nothing's changed)

pus acum 13 ani
   
Tara
Vizitator




asimplewoman a scris:

tara, ma pui mereu in dificultate...daca ai sintetiza textele astea ar fi minunat...vb. din p.m.d.v...la cat am de citit in paralel, textele aste ma epuizeaza aproape...si risca,cred sa ramana si necitite ad-integrum...

o iubire e cu atat mai fericita cu cat e mai chinuita, parerea mea pe scurt.



Am retinut ideea. O sa evit sa te mai pun in dificultate. :P
Am dat tot citatul,,, ca na' nu sunt cuvintele mele... cu toate ca sunt de acord cu ceea ce a scris Andrei Gabriel Pleşu in mare parte.
Ca iubirea adevarata nu exista pe pamant sau nu printre oameni! - asta e parerea si a mea


pus acum 13 ani
   
sweetnot
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2578
Andrei PLEŞU din punctul meu de vedere este un dobitoc limitat cu educatzie rarisima si cateva tehnici de manipulare in maneca si daca te uitzi la el cu fatza aia si ani lui e cam greu sa gasesti amorul ....nu de alta da Irinel lo dosit pi tot

_______________________________________
Say it ain't so Your drug is a heartbreaker Say it ain't so
My love is a lifetaker


pus acum 13 ani
   
sweetnot
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2578
of...evident exista o diferenta a fi indragostit este o nuia.....a iubit este o impletitura complicata si frumusica.......iubirea reciproca este cosuletzu

_______________________________________
Say it ain't so Your drug is a heartbreaker Say it ain't so
My love is a lifetaker


pus acum 13 ani
   
dede`s
Membru Senior

Din: Tg Mures
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3356
clar ca este o diferenta intre a iubi si a fi indragostit ...
cand iubesti deja relatie e stransa ..
a fi indragostit e inca inceput fluturasi avioane incet te dezlipesti de pe pamant ... emotile ... dar inca nu apare suferinta daca nu merge relatia situatie sau ce o fi. :P


_______________________________________
love life

pus acum 13 ani
   
juliet
Membru Senior

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2064
Este mare diferenta: a fi indragostit e doar o etapa a iubi.

_______________________________________
'Cause nothing's changed
I'm wiser, its true, but nothing's changed
(nothing's changed)

pus acum 13 ani
   
Celin3
Junior

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 90
a fi indragostit = a avea fluturasi in stomac (cu toate cele aferente) . a iubi = ea se ineaca, tu sari in apa s o salvezi desi nici tu nu stii sa inoti. grosso modo.

_______________________________________
Wot do you say to Taking Chances?

pus acum 11 ani
   
NaNa
Moderator

Din: Iasi
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 261
Da..clar e o diferenta.
Cu siguranta indragostitul e pura atractie sexuala, in care un rau de hormoni iti tot perinda prin fiecare por.
Iar iubirea...este un capitol atat de amplu. Cred ca fiecare iubeste in felul lui, si ca fiecare indiferent cat sentiment sau nu are, s-ar putea sa se simta superior altuia care iubeste, crezand ca doar el poate iubi asemenea. Sau poate e doar ego-centricul din fiecare.
Cred ca iubirea adevarata merge mai departe de hormoni, se bazeaza pe prietenie, incredere, compromisuri, sacrificii si asa cum am descoperit recent chiar si pe frica si dubii.
Si intr-un final...da sunt indragostita de femeile din picturile lui Gustav Klimt, dar iubesc... pe..o domnisoara


_______________________________________
My deviant art
Si blogul meu cu poze, picturi si altele
"Se apropie de mine soptiind pe un ton senzual :
- Mori!
Si am murit. "

pus acum 11 ani
   
Arianna
Membru nou

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 33
Fantabulous, micutza, mai sunteti asa dulci !

pus acum 11 ani
   
Cota_2000
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 347
mi-a venit acum o idee...cand esti indragostit, o stii, esti sau nu esti indragostita, nu e loc de indoieli. Iubirea e mai complicata, trebuie sa crezi in tine si in ea, e pt oameni mari

pus acum 11 ani
   
sweetnot
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2578
oamenii mari nu pot crede in fantasme intr-un fel sau altul cred ca toti avem cate un omulet mic in interiorul nostru.

_______________________________________
Say it ain't so Your drug is a heartbreaker Say it ain't so
My love is a lifetaker


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la